Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Sindicatul Poliţiştilor amenință cu greva generală! Revendicările salariale ale salariaților din MAI

Sindicatul Poliţiştilor amenință cu greva generală! Revendicările salariale ale salariaților din MAI

Sindicatul Poliţiştilor amenință cu greva generală! Revendicările salariale ale salariaților din MAI

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a anunțat că va declanșa grevă generală dacă revendicările de natură salarială nu vor fi satisfăcute de Guvern. Printre revendicările lor se numără majorarea cu 30% a salariului de bază și actualizarea normei de hrană pentru toți angajații MAI.

Revendicările SNPPC

Conducerea sindicatului a notificat Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Muncii cu privire la revendicările personalului contractual din MAI. Aceștia solicită inclusiv alocarea personalului contractual la toate drepturile prevăzute în legislație, acordarea sporului de vechime și condiții de muncă deosebite.

Declaratia SNPPC: ‘Activitatea în toate structurile MAI va fi extrem de îngreunată fără implicarea profesională a personalului contractual.’

Sindicatul cere și actualizarea normei de hrană pentru toți angajații MAI, precum și a sporurilor și indemnizațiilor financiare la nivelul salariilor actuale pentru toți angajații discriminați în ultimii șase ani.

Concluzie

Situația tensionată dintre SNPPC și Guvern indică posibilitatea declanșării unei greve generale în MAI dacă revendicările nu sunt soluționate în favoarea salariaților din domeniu.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *