Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Situație alarmantă în Parcul Herăstrău: Gunoaiele se revarsă, iar ciorile invadează grădina din nordul Capitalei

Situație alarmantă în Parcul Herăstrău: Gunoaiele se revarsă, iar ciorile invadează grădina din nordul Capitalei

Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), cunoscut ca fiind cea mai mare grădină urbană din București, se confruntă cu probleme grave sub administrația actuală. Reporterii Gândul au descoperit duminică o situație dezastruoasă, cu ciori hrănindu-se din gunoaiele care se revarsă în parc.

Situația se agravează de la o zi la alta, pe lângă deteriorarea infrastructurii existente, cum ar fi aleile sparte, băncile rupte și pistele de biciclete periculoase.

Gunoaiele neîndepărtate atrag ciorile, care se adună în jurul coșurilor de gunoi pline ochi. Acestea rămân nestrânse la timp, de exemplu cele de duminică sunt lăsate să se adune până la începutul săptămânii.

În plus, nu doar ciorile sunt atrași de gunoaiele din parc, ci recent au fost observați și șobolani pe lângă coșurile de gunoi. Aceste probleme au fost semnalate în special pe Șoseaua Nordului, în imediata apropiere a Parcului Herăstrău.

„Este vina primarului Clotilde Armand. Șobolanii sunt peste tot în Sector, din cauza faptului că doamna Armand a redus frecvențele de curățenie din sector. Este o catastrofă”, a declarat Daniel Ciungu, consilier în cadrul Consiliului Local al Sectorului 1.

Parcul Herăstrău, odată o bijuterie a Capitalei, se află acum într-o stare deplorabilă. Cu excepția Aleei Michael Jackson, care a fost recent renovată, autoritățile locale nu au reușit să remedieze problemele existente. Vegetația este uscată, mobilierul este într-o stare rușinoasă, iar aleile și piste de biciclete sunt extrem de deteriorate.

Chiar dacă presa a atras atenția asupra stării deplorabile a parcului de mai multe ori, autoritățile par să nu fie interesate de situație. În schimb, în parc se deschid noi localuri, conform unor dezvăluiri recente.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *