Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Șoferul transportului de icoane cu explozibil, arestat în Rusia – Declarații legate de originea mărfii

Șoferul transportului de icoane cu explozibil, arestat în Rusia – Declarații legate de originea mărfii

O persoană acuzată într-un caz de contrabandă cu explozibili ascunși într-un transport de icoane ortodoxe și obiecte de cult bisericești, transportate din Ucraina în Rusia, a fost plasată în arest preventiv pentru două luni conform bazei de date judiciare a Tribunalului Regional Pskov.

Ea este suspectată de ‘trecerea ilegală a unor dispozitive explozive peste frontiera Uniunii Vamale din cadrul Comunității Economice Euroasiatice, într-un plan organizat de un grup.

Gratii D.S. a fost acuzat conform paragrafului ‘c’ din partea 2 a Articolului 226.1 din Codul Penal al Federației Ruse, iar arestul preventiv a fost prelungit cu două luni, conform comunicatului publicat pe site-ul Tribunalului Regional Pskov.

Pe 1 februarie, el a fost reținut pentru zece zile, până pe 8 februarie. Conform deciziei judecătorești, el este acuzat de ‘transportul ilegal de dispozitive explozive peste frontiera vamală a Uniunii Vamale din cadrul Comunității Economice Euroasiatice, într-un plan stabilit de un grup de persoane conform unei înțelegeri prealabile. De asemenea, instanța de apel menționează că acuzatul Gratii are și cetățenie străină, pe lângă cea rusă. Un dosar penal a fost deschis și împotriva unei alte persoane. Gratii nu are un loc de muncă oficial.

FSB, împreună cu Serviciul Vamal Federal, au dejucat o încercare de introducere ilegală în Rusia din Ucraina, prin țările UE, a unor dispozitive explozive și explozibili ascunse în icoane ortodoxe și obiecte de cult bisericești.

Din mărfurile care au circulat pe ruta Ucraina – România – Ungaria – Slovacia – Polonia – Lituania – Letonia – Rusia, au fost recuperate 27 de dispozitive explozive improvizate, camuflate în icoane, fiind gata de utilizare. Persoana implicată în infracțiunea comisă a fost reținută. FSB nu a furnizat informații despre identitatea și rolul acesteia.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *