Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Soluția pentru păstrarea florilor sănătoase în timpul caniculei: Evită această greșeală comună

Soluția pentru păstrarea florilor sănătoase în timpul caniculei: Evită această greșeală comună

În sezonul estival, mulți grădinari pasionați din România se confruntă cu provocarea de a menține florile sănătoase. Majoritatea se concentrează pe udarea regulată și protejarea plantelor de soarele arzător, dar există o eroare comună pe care o comit fără să-și dea seama că afectează sănătatea florilor lor.

Specialiștii în horticultură recomandă udarea florilor dimineața devreme. Udarea în mijlocul zilei poate duce la evaporarea rapidă a apei și la arsuri solare pe frunze, o greșeală pe care mulți o fac, crezând că își răcoresc plantele. De fapt, această practică poate compromite sănătatea pe termen lung a florilor și pomilor.

Udarea dimineața devreme permite apei să pătrundă adânc în sol și să fie absorbită eficient de rădăcini înainte ca soarele să devină prea intens.

„Pe timpul verii, nu se fac deloc tăieri la arbori și arbuști”

Horticultorul Mihai Banea a subliniat importanța modului corect de udare și fertilizare a plantelor de exterior. Udarea și fertilizarea trebuie făcute dimineața, iar vara nu se fac tăieri la arbori și arbuști. Este o greșeală să uzi plantele seara sau noaptea, deoarece apa ajunge pe frunze și trebuie evitată stagnarea acesteia acolo.

Cei care pleacă în vacanță trebuie să știe că nu este necesar să exagereze cu udarea florilor la întoarcere, deoarece o plantă poate suferi mai mult de la prea multă apă decât de la secetă.

Alte sfaturi pentru o grădină sănătoasă

  • Mulcirea solului: Acoperirea solului cu un strat de mulci ajută la menținerea umidității și protejarea rădăcinilor de temperaturile extreme.
  • Fertilizare regulată: Utilizarea unui îngrășământ adecvat poate oferi plantelor nutrienții necesari pentru o creștere sănătoasă.
  • Îndepărtarea florilor ofilite: Curățarea regulată a florilor moarte stimulează creșterea de noi boboci și menține plantele viguroase.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *