Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Soluții pe timp de CANICULĂ. Cele mai răcoroase locuri din România în care puteți merge în această perioadă

Soluții pe timp de CANICULĂ. Cele mai răcoroase locuri din România în care puteți merge în această perioadă

România este afectată de un val de căldură intensă și se confruntă cu avertizări de caniculă, determinând oamenii să caute modalități de răcorire. Indiferent dacă folosim aer condiționat, ne refugiem la mare sau la piscină, consumăm lichide reci sau evităm expunerea la soare, cu toții depunem eforturi pentru a face față caniculei.

Există însă și alte alternative accesibile. Care alt moment ar fi mai potrivit pentru a vizita unele dintre cele mai răcoroase locuri din România?

Cele mai răcoroase locuri din România

Unele dintre aceste locuri, mai cunoscute sau mai puțin mediatizate, reprezintă o oază ideală pentru a scăpa de căldura sufocantă a marilor orașe.

Bâlea

Bâlea Lac este o destinație populară printre români, unde temperaturile rareori depășesc 15 grade Celsius. Pe timpul nopții, temperatura scade la 12 grade Celsius. Situat la aproximativ 77 de kilometri de Sibiu, 68 de kilometri de Făgăraș și 85 de kilometri de Curtea de Argeș, Lacul Bâlea poate fi accesat cu mașina pe Transfăgărășan, oferind ocazia de a explora și celebrul traseu montan.

Turiștii care ajung la altitudinea de 2.034 de metri sunt impresionați de frumusețea peisajului. Aici se găsește cel mai mare lac glaciar din masivul Făgăraș, cu o suprafață de peste 45.000 de metri pătrați.

Lacul Bâlea. Sursa foto: Facebook

Salina Turda

Salinele, fiind situate sub pământ, oferă un mediu rece, iar în România se regăsesc unele dintre cele mai mari din Europa. Salina Turda este una dintre acestea și poate fi vizitată la tarife accesibile. Aflată în orașul Turda, județul Cluj, salina a fost exploatată pentru sare până în 1932, când a fost abandonată. Ulterior, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a servit drept adăpost subteran, fiind redeschisă în scop turistic și curativ în 1992.

Temperatura constantă din Salina Turda este de 11-12 grade Celsius, indiferent de anotimp, făcându-l o destinație ideală pentru a scăpa de caniculă.

Salina Turda. Sursa foto: Facebook

Slănic Prahova

În județul Prahova, în apropiere de București, se găsește salina Slănic, despre care se spune că are cel mai pur aer din lume. Mulți vizitatori, fie cu afecțiuni pulmonare, fie fără, aleg să respire acest aer benefic. Structurile de sare din interiorul salinei creează un microclimat stabil, cu o temperatură constantă de 13 grade Celsius pe tot parcursul anului și o umiditate a aerului de aproximativ 60%.

Salina Slănic. Sursa foto: Facebook

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *