Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Sport > Sorana Cîrstea rămâne pe locul 29, în timp ce Jaqueline Cristian, Irina Bara și Anca Todoni înregistrează creșteri în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea rămâne pe locul 29, în timp ce Jaqueline Cristian, Irina Bara și Anca Todoni înregistrează creșteri în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea se menține ferm pe poziția 29 în clasamentul WTA, acumulând un total de 1748 de puncte, conform ultimului clasament publicat. Simona Halep, revenită recent în competiții după o pauză îndelungată, a coborât un loc și se află acum pe locul 1144, cu un total de 10 puncte. Halep va avea oportunitatea de a acumula mai multe puncte la Madrid Open, un turneu de categorie WTA 1000, la care a primit un wild card. Competiția este programată între 23 aprilie și 5 mai.

În afara acestora, alte jucătoare românce au înregistrat evoluții notabile în clasamentul WTA. Ana Bogdan a urcat două poziții și se află acum pe locul 64, cu un total de 1054 puncte. Jaqueline Cristian a urcat impresionant opt locuri și se află pe locul 75, cu 950 de puncte, după ce săptămâna trecută a ajuns până în sferturile de finală la Charleston.

În afara primei sută de jucătoare, Irina Begu ocupă locul 127, cu 612 puncte, după o coborâre de 12 poziții. Irina Bara a avut o ascensiune spectaculoasă, urcând 22 de locuri și ajungând pe locul 156, cu 474 de puncte. De asemenea, Anca Todoni a urcat 26 de locuri și se află acum pe poziția 191, cu 390 de puncte. Bara a ajuns până în sferturile de finală săptămâna trecută, în timp ce Todoni a ajuns până în optimile de finală la turneul de la Bogota.

În continuare, în top 200 se mai regăsesc Gabriela Ruse (locul 162, 461 de puncte, urcare de șase poziții) și Miriam Bulgaru (locul 184, 400 de puncte, urcare cu un loc). În fruntea clasamentului se menține poloneza Iga Swiatek, cu 10.835 de puncte, urmată de belarusa Arina Sabalenka, cu 8.045 de puncte, iar pe locul trei se află Coco Gauff (SUA), cu 7.205 puncte.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *