Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Sport > Şortul purtat de Muhammad Ali în meciul ‘Thrilla in Manila’, scos la licitaţie

Şortul purtat de Muhammad Ali în meciul ‘Thrilla in Manila’, scos la licitaţie

Şortul purtat de fostul mare campion al boxului Muhammad Ali în meciul de legendă împotriva lui Joe Frazier, în Filipine, în 1975, s-ar putea vinde pentru mai multe milioane de dolari la licitaţia organizată de casa Sotheby’s. Acesta face parte dintr-o vânzare de articole sportive care include și baschetbalistul francez Victor Wembanyama, noua vedetă a NBA.

Exponatul, un şort alb cu dungi negre al mărcii Everlast, purtat de legendarul boxer american la gala ‘Thrilla in Manila’, a primit deja cinci oferte, ultima fiind de 3,8 milioane de dolari.

Prețul de rezervare nu a fost încă atins, conform informațiilor oferite de site-ul Sotheby’s. Identitatea vânzătorului și prețul minim nu au fost dezvăluite încă.

Vânzarea a început pe 27 martie și se va desfășura online până pe 12 aprilie. Gala de la Manila, dintre Ali și Frazier, a fost un moment important din istoria boxului, Ali impunându-se după 14 runde brutale.

‘A fost precum moartea. Cel mai apropiat lucru de moarte,’ a declarat Muhammad Ali la acea dată.

Decedat în 2016, la vârsta de 74 de ani, Ali a lăsat o moștenire imensă pentru sport și a fost un militant neobosit pentru drepturile afro-americanilor.

Sotheby’s a colaborat și cu NBA pentru a vinde tricouri în acest sezon, printre care se numără și cele ale tânărului baschetbalist francez Victor Wembanyama, cu prețuri estimate între 80.000 și 120.000 de dolari.

Anul trecut, Sotheby’s a vândut un tricou purtat de francez în primul său meci din NBA pentru 762.000 dolari, de zece ori mai mult decât estimarea inițială.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *