Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Soția lui Dmitri Peskov, inclusă în lista sancțiunilor UE și SUA, dorește să viziteze Republica Moldova

Soția lui Dmitri Peskov, inclusă în lista sancțiunilor UE și SUA, dorește să viziteze Republica Moldova

Tatiana Navka, patinatoarea rusă și soția purtătorului de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, își exprimă dorința de a vizita Republica Moldova. Ea intenționează să prezinte la Tiraspol, în perioada 18-19 mai, un spectacol pe gheață intitulat „Povestea de dragoste a Șeherezadei”, conform informațiilor furnizate de deschide.md.

Este de remarcat faptul că Navka și Peskov s-au căsătorit în 2015. Cu doi ani în urmă, Navka a fost inclusă în lista sancțiunilor impuse de SUA și UE pentru susținerea agresiunii ruse din Ucraina.

Pentru a ajunge la Tiraspol, aceasta ar trebui să tranziteze Chișinăul. În trecut, Republica Moldova a adoptat mai multe sancțiuni europene împotriva unui număr semnificativ de cetățeni ruși. Aceste măsuri includ interdicția de intrare în țară și înghețarea activelor persoanelor vizate în statul respectiv.

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, a subliniat că ar fi justificat ca Tatiana Navka să i se interzică accesul pe teritoriul Republicii Moldova. El a adăugat că este esențial ca țara să respecte sancțiunile impuse de UE și SUA împotriva oficialilor ruși, mai ales în contextul în care Rusia continuă să încalce suveranitatea Republicii Moldova.

Menționăm că Navka este apropiată prietenă cu artista rusă Jasmin (Sara Șor), soția lui Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în Republica Moldova. Ilan Șor, aflat în fugă de justiția moldovenească, este acuzat de implicare în destabilizarea situației din Republica Moldova în beneficiul Kremlinului, cu scopul de a submina parcursul european al țării noastre.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *