Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Spotify lansează, în beta, o funcţie de creare a listelor de melodii cu ajutorul AI

Spotify lansează, în beta, o funcţie de creare a listelor de melodii cu ajutorul AI

După mai multe luni de teste interne, Spotify a lansat un instrument de inteligență artificială care poate ajuta utilizatorii să creeze și să îmbunătățească playlist-urile.

Noua facilitate, numită AI Playlist, permite utilizatorilor să creeze liste de melodii pe baza comenzilor scrise, la fel cum sunt cele folosite în cazul unor chatboți precum ChatGPT sau Gemini.

Comenzile pot avea în vedere atât criterii specifice, precum genul sau decada, cât și cerințe speciale precum “melodii pe care le poate cânta pisica” sau “ritmuri pentru lupta cu zombii” – sunt două dintre exemplele date chiar de Spotify.

AI-ul înțelege atunci când utilizatorul face referințe la diverse lucruri, precum orașe, activități, filme sau culori, care pot fi folosite inclusiv în mod complementar.

În proces, alături de AI, Spotify implică și informațiile pe care le are deja despre preferințele utilizatorilor, pentru ca listele generate să fie cât mai apropiate gusturilor personale.

O listă de melodii astfel creată, poate, apoi, să fie modificată tot cu ajutorul AI-ului. De exemplu, utilizatorul poate cere ca melodiile care compun o listă să fie ceva mai vioaie sau, din contră, mai lente.

Noua facilitate poate fi apelată apăsând butonul “+” din colțul dreapta sus al bibliotecii personale de melodii. Din meniul care se deschide, trebuie aleasă opțiunea AI Playlist.

Pentru început, funcționalitatea este disponibilă în stadiu beta doar în Marea Britanie și Australia, dar va putea fi folosită și în alte regiuni pe parcursul următoarelor luni.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *