Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Stadiul lucrărilor la drumul expres Brăila-Galați: Mobilizare de amploare și progrese semnificative

Stadiul lucrărilor la drumul expres Brăila-Galați: Mobilizare de amploare și progrese semnificative

Progrese notabile la drumul expres Brăila-Galați

Șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a oferit sâmbătă detalii privind evoluția lucrărilor la drumul expres Brăila-Galați. Potrivit acestuia, proiectul se află într-un stadiu fizic avansat, cu lucrările finalizate în proporție de 80%. Constructorul român, Spedition UMB, se concentrează în prezent pe montarea grinzilor la structura complexă a drumului expres, care include un viaduct ce traversează calea ferată și un pod peste râul Siret, cu o lungime totală de 1.780 de metri, din care 300 de metri reprezintă lungimea podului hobanat.

În paralel, echipele lucrează intens la terasamente, pregătind terenul pentru așternerea balastului stabilizat și a straturilor asfaltice. Un aspect remarcabil este mobilizarea de amploare de pe șantier, cu 500 de muncitori și 12 macarale de mare tonaj implicate în procesul de construcție.

Termenul de finalizare a proiectului este stabilit pentru sfârșitul anului 2024, iar valoarea contractului se ridică la 371,41 milioane de lei, fără TVA, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Alte proiecte de infrastructură în atenția autorităților

  • Cristian Pistol (CNAIR) anunță deschiderea drumului expres Oradea – autostrada A3
  • Sorin Grindeanu: Un nou contract pentru secțiunea montană a autostrăzii A8 intră în licitație
  • Planuri pentru drumul expres Arad-Oradea, o nouă legătură rutieră importantă

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *