Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > STENOGRAME Cheia succesului unui avocat traficant de influență în Justiție: Președinta…ea şi încă una, la astea trebuie să ne cadă/Sunt unii cu care nu se poate

STENOGRAME Cheia succesului unui avocat traficant de influență în Justiție: Președinta…ea şi încă una, la astea trebuie să ne cadă/Sunt unii cu care nu se poate

Dosarele penale relevă strategia unui avocat ialomițean și a altor doi traficanți de influență, arestați și deferiți justiției pentru presupuse intervenții la judecători ai Curții de Apel București. Aceștia promiteau să influențeze magistrații pentru a salva un tânăr arestat preventiv pentru tentativă la omor, fără a avea vreo finalitate concretă în acțiunile lor.

Într-unul dintre dosare, avocatul George Ștefăniță Bala a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată. El pretindea sume considerabile pentru a trafica influența asupra judecătorilor, fără a se confirma vreo intervenție reală. Al doilea dosar implica același tip de acuzații, cu un alt traficant de influență și un fost polițist judiciarist din Teleorman.

Interceptările dezvăluie discuțiile despre traficul de influență, unde avocatul Bala vorbea despre influențarea magistraților CAB. Cu toate acestea, DNA nu a găsit dovezi concrete ale intervențiilor reale. Ancheta a scos la iveală și trecutul interlop al unuia dintre traficanți, fost polițist judiciarist, care se lăuda cu influențele sale în Justiție.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *