Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > SUA în alertă maximă: posibil atac regional împotriva activelor israeliene sau americane din regiune

SUA în alertă maximă: posibil atac regional împotriva activelor israeliene sau americane din regiune

SUA se află în alertă maximă și se pregătesc activ pentru un atac „semnificativ” din partea Iranului săptămâna viitoare, care să vizeze activele israeliene sau americane din regiune, ca răspuns la atacul israelian de luni, de la Damasc, care a ucis comandanţi iranieni de rang înalt, conform unui înalt oficial al administraţiei citat de CNN.

Oficiali americani cred că un atac al Iranului este „inevitabil” și lucrează intens pentru a se poziţiona înaintea acestuia, deoarece anticipează că atacul s-ar putea desfăşura în mai multe moduri diferite, vizând atât activele și personalul american, cât și cele israeliene.

Un viitor atac iranian a fost discutat în apelul telefonic dintre preşedintele Joe Biden și premierul israelian Benjamin Netanyahu. Guvernele celor două țări nu aveau informații precise despre momentul sau modalitatea în care Iranul ar putea riposta.

Un atac direct al Iranului asupra Israelului ar fi un scenariu defavorabil, cu potențial de escaladare rapidă a tensiunilor din Orientul Mijlociu. Administrația Biden caută să evite o extindere a conflictului regional, precum cel dintre Israel și Hamas.

Statele Unite au avertizat Iranul să nu folosească atacul israelian de la Damasc ca pretext pentru a ataca personalul și instalațiile americane. Avertismentul a fost transmis ca răspuns la un mesaj din partea Iranului, fără a oferi detalii despre conținutul acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat nu a oferit informații suplimentare despre răspunsul SUA sau modul în care acesta a fost transmis Iranului.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *