Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > SUA s-au săturat să aștepte! Biden îi cere lui Netanyahu ‘încetarea imediată a focului’

SUA s-au săturat să aștepte! Biden îi cere lui Netanyahu ‘încetarea imediată a focului’

Președintele american Joe Biden a discutat la telefon cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și pentru prima dată de la începutul războiului, liderul american i-a cerut premierului israelian „o încetare imediată a focului”.

Biden și Netanyahu au abordat situația din Gaza, iar Biden a subliniat că atacurile asupra lucrătorilor umanitari și situația umanitară generală „sunt inacceptabile”, conform unui comunicat al Casei Albe.

Președintele american a evidențiat necesitatea ca Israelul să anunțe și să pună în aplicare măsuri specifice, concrete și măsurabile pentru a aborda problemele provocate civililor, suferințele umanitare și siguranța lucrătorilor umanitari.

Biden a subliniat că o încetare imediată a focului este crucială pentru stabilizarea și îmbunătățirea situației umanitare, protejând civilii nevinovați, și l-a îndemnat pe prim-ministru să-și împuternicească negociatorii pentru a încheia rapid un acord pentru a aduce ostaticii acasă.

Cei doi lideri au discutat și despre amenințările iraniene la adresa Israelului și a poporului israelian, iar Biden a reiterat sprijinul ferm al Statelor Unite pentru Israel în fața acestor provocări.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *