Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Tabăra itinerantă ‘PUNTE 2024’ în Republica Moldova: Interconectare între tinerii olimpici din Maramureș și Moldova

Tabăra itinerantă ‘PUNTE 2024’ în Republica Moldova: Interconectare între tinerii olimpici din Maramureș și Moldova

După o săptămână de experiențe memorabile în Republica Moldova, s-a încheiat ‘Tabăra de excelență – PUNTE educațională între Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni, ediția 2024’, proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și implementat de Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu raioanele sale înfrățite din Republica Moldova, Consiliul Raional Strășeni, Consiliul Raional Hîncești și Consiliul Raional Ungheni, precum și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Conferința de deschidere a taberei s-a desfășurat la Chișinău, în 29 iunie 2024, adunând 56 de elevi olimpici și 13 profesori participanți la tabăra 2024, împreună cu reprezentanți ai partenerilor de proiect și invitați speciali din România și Republica Moldova.

Pe parcursul celor 7 zile de tabără itinerantă, olimpicii au explorat locuri pitorești, cultura bogată și tradițiile autentice ale Moldovei, evidențiind identitatea românească comună.

Activitățile educaționale și recreaționale au inclus vizite la muzee, ateliere cu meșteri populari, povești de succes ale întreprinzătorilor locali și vizitarea unor obiective culturale și spirituale reabilitate și modernizate cu fonduri europene și din partea României.

Tabăra PUNTE 2024 s-a încheiat simbolic la Podul Prieteniei de la Ungheni, care leagă feroviar Republica Moldova și România.

Proiectul va rămâne un reper în dezvoltarea intelectuală și profesională a participanților, consolidând apartenența la filonul românesc și promovând valorile comune de-o parte și de alta a Prutului, influențând pozitiv întreaga societate românească și integrarea europeană comună.

Impresiile elevilor din Maramureș confirmă succesul taberei PUNTE 2024, subliniind importanța legăturilor culturale și personale între cele două țări.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *