Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Taiwanul critica guvernul bolivian pentru un mesaj de compasiune adresat Chinei in urma cutremurului

Taiwanul critica guvernul bolivian pentru un mesaj de compasiune adresat Chinei in urma cutremurului

Taiwanul condamna guvernul bolivian pentru mesajul de compasiune

Taiwanul a calificat guvernul bolivian drept ‘patetic’ pentru exprimarea de compasiune fata de victimele recentului cutremur care a afectat insula, deoarece mesajul a fost transmis Chinei. Ministrul de externe taiwanez a acuzat Bolivia de a fi o ‘marioneta’ a Beijingului, care revendica Taiwanul ca parte a teritoriului sau si solicita altor state sa accepte aceasta pozitie.

Situatia in Taiwan dupa cutremur

Miercuri, Taiwanul a fost lovit de cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani, avand magnitudinea de 7,5 grade si afectand coasta estica a insulei. Seismul a fost urmat de 130 de replici, soldandu-se cu noua morti si peste 900 de raniti, in timp ce zeci de cladiri s-au prabusit.

Spitalele din Taipei functioneaza in continuare, desi au suferit avarii semnificative, precum ‘pereți crăpați, tavane căzute, și pene de curent’ in cel putin sapte unitati spitalicesti din oras.

Eforturile de salvare si gestionare a consecintelor

Locuitorii din Taiwan s-au pregatit timp de 25 de ani pentru un astfel de dezastru natural. Echipele de salvare continua cautarile sub daramaturile cladirilor prabusite, in timp ce autoritatile depun eforturi considerabile pentru a ajuta victimele si a gestiona consecintele devastatoare ale cutremurului.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *