Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Țara care oferă o lecție României în fața unui mare cutremur: ‘Responsabilitate și coordonare eficientă!’ (VIDEO)

Țara care oferă o lecție României în fața unui mare cutremur: ‘Responsabilitate și coordonare eficientă!’ (VIDEO)

Când un cutremur cu magnitudinea de 7,4 (conform USGS) a afectat comitatul Hualien din Taiwan, oficialul local Chang Tung-yao a dat dovadă de o reacție promptă, având experiența unui cutremur similar petrecut cu șase ani în urmă. Acest exemplu poate servi drept lecție pentru România în cazul unui posibil mare cutremur, conform estimărilor experților.

La doar două ore de la cutremur, care a avut loc înainte de ora locală 8 a.m. (3:00, ora României), Chang a organizat un adăpost de urgență la o școală din apropiere, unde peste 130 de locuitori au găsit adăpost. Coordonarea eficientă cu autoritățile a fost crucială, conform declarațiilor lui Chang, lider de cartier în Taiwan.

De la cutremurul din 2018, Chang a subliniat consolidarea coordonării dintre autoritățile locale și alte organizații pentru gestionarea dezastrelor. De această dată, oficialii locali, poliția și alte unități au lucrat împreună pentru evacuarea rezidenților din zonele afectate, prevenind prăbușirea unei clădiri avariate în cazul replicilor.

‘Responsabilitatea este asumată de toată lumea. Autoritățile regionale și biroul administrativ local colaborează pentru a minimiza pagubele’, a subliniat Chang.

De ce este Taiwanul expus la cutremure?

Taiwanul se află într-o zonă propice cutremurelor, fiind situat în apropierea a două plăci tectonice. Regiunea estică pitorească a insulei este predispusă la seisme, fiind și o destinație turistică populară.

În trecut, Taiwanul a fost afectat de cutremure devastatoare, cu peste 100 de persoane ucise în 2016 și peste 2.000 în 1999. Acesta din 1999 a determinat revizuirea reglementărilor privind construcțiile și consolidarea măsurilor de gestionare a dezastrelor.

Învățarea lecțiilor

În urma experienței din 2018, Donna Wu a remarcat îmbunătățirea răspunsului la dezastre, cu o coordonare mai eficientă a acțiunilor. Taiwanul se pregătește și pentru alte amenințări, precum un posibil atac din partea Chinei, având un sistem de alertă eficient pentru diverse situații de urgență.

Ministerul taiwanez al Afacerilor Digitale și echipele de salvare sunt pregătite pentru intervenții rapide la dezastre, demonstrând un model de succes în gestionarea situațiilor de urgență. Ambasadorul SUA în Taiwan a apreciat eforturile țării într-un mesaj adresat populației.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *