Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Temperatura ideală pentru prevenirea apariției MUCEGAIULUI și condensului în casă

Temperatura ideală pentru prevenirea apariției MUCEGAIULUI și condensului în casă

Pe măsură ce vremea se încălzește și vara se apropie, este important ca locuința să fie protejată împotriva condensului și a mucegaiului. Este crucial să se mențină o temperatură optimă în casă pentru a preveni aceste probleme.

Mucegaiul și condensul pot avea efecte nocive asupra sănătății, de aceea este necesar să se acorde atenție acestor aspecte. Inhalarea sau atingerea sporilor de mucegai poate declanșa reacții alergice sau chiar probleme de sănătate mai grave, precum bronșita și atacurile de astm, conform avertismentului Serviciului Național de Sănătate din UK (NHS).

Chiar și după trecerea sezonului rece, pericolul formării mucegaiului persistă, deoarece căldura poate contribui la această problemă. Este recomandat să se mențină o temperatură între 18 și 21 de grade Celsius în locuință, conform recomandării The Energy Saving Trust.

“Ați putea lua în considerare achiziționarea unui dezumidificator”

Dacă apar probleme legate de condens și mucegai, utilizarea unui dezumidificator poate fi benefică. Acesta ajută la eliminarea apei din aer și reducerea condensului, fiind util și atunci când uscați hainele în interior.

Expertul în energie Ben Gallizzi de la Uswitch menționează că baia ar trebui menținută la o temperatură puțin mai ridicată decât restul încăperilor, iar deschiderea ferestrelor și utilizarea hotei în timpul gătitului pot contribui la reducerea umidității din casă.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *