Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Temperaturile de vară umplu spitalele din Romania! Medicul Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă!

Temperaturile de vară umplu spitalele din Romania! Medicul Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă!

Temperaturile mult prea ridicate pentru această perioadă au dus la aglomerarea camerele de gardă ale spitalelor din Romania. Medicul Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă, subliniind că bolile virale și bacteriene aduc zilnic sute de pacienți la urgență.

Medicii avertizează că majoritatea cazurilor sunt legate de boli digestive, precum toxiinfecții alimentare sau mușcături de insecte, fenomene ce apar mai devreme decât de obicei, odată cu creșterea temperaturilor.

“Este o paletă largă, care include și bolile infecțioase, ce ar putea fi prevenite prin vaccinare și nu sunt legate de sezon. Rujeola a generat o creștere semnificativă a numărului de pacienți în camerele de gardă de aproximativ 5-6 luni, cu o presiune în continuă creștere”, a explicat Adrian Marinescu, director la Institutul Matei Balș.

În ceea ce privește toxiinfecțiile alimentare, dr. Adrian Marinescu a subliniat importanța igienei corecte pentru prevenirea acestora. Spălarea corectă a mâinilor cu apă și săpun, precum și menținerea unei igiene alimentare riguroase pot reduce riscul de îmbolnăvire.

Concluzie:

Situația alarmantă din spitalele din Romania, cauzată de temperaturile ridicate și bolile asociate, necesită o atenție deosebită din partea populației în ceea ce privește igiena personală și alimentația corectă.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *