Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Tensiuni crescute în Taiwan: China trimite un număr record de avioane militare

Tensiuni crescute în Taiwan: China trimite un număr record de avioane militare

Ministerul Apărării din Taiwan a anunțat joi că a detectat 66 de avioane militare chineze în apropierea insulei în decurs de 24 de ore, stabilind un nou record pentru acest an, conform News.ro.

China revendică suveranitatea asupra Taiwanului, un teritoriu condus democratic, și a declarat că nu va folosi forța militară pentru a prelua controlul asupra acestuia.

Beijingul a intensificat presiunea asupra Taipeiului în ultimii ani, iar numărul mare de avioane detectate joi vine în contextul în care autoritățile taiwaneze au avertizat că avioane chineze se îndreptau către vestul Pacificului pentru exerciții alături de portavionul chinez Shandong, în cadrul unor manevre maritime și aeriene.

Ministerul taiwanez a raportat că 56 dintre aceste aeronave au trecut de linia mediană a strâmtorii Taiwan, care separă insula de China continentală, iar reacția autorităților a fost una promptă.

Recordul anterior pentru acest an a fost stabilit în luna mai, când China a trimis 62 de avioane militare și 27 de nave de război în apropierea Taiwanului, după învestirea noului președinte al Taiwanului, Lai Ching-te, considerat de Beijing un separatist periculos.

Tensiunile regionale au crescut și mai mult odată cu rapoartele privind mișcările navelor militare chineze în regiune, inclusiv în apropierea insulelor japoneze și filipineze, generând îngrijorări și reacții din partea altor țări din Asia de Est.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *