Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > TOPUL celor mai bune universități din Europa, 2025: unde se clasează universitățile din România (document)

TOPUL celor mai bune universități din Europa, 2025: unde se clasează universitățile din România (document)

În QS World University Rankings 2025, România se poate mândri cu 13 universități. Această ediție a evaluat 684 de instituții de învățământ superior din 43 de țări membre ale Consiliului Europei, iar România are 13 universități în listă. Două dintre acestea au urcat în clasament, una a înregistrat o scădere, iar restul au rămas constante.

Cele mai bune universități europene: primele 10 poziții în clasament

În fruntea acestui top se află Imperial College London. De remarcat este prezența a șase universități britanice în primele zece poziții. Primele 10 universități menționate sunt, în ordine: Imperial College London, Universitatea din Oxford, Universitatea din Cambridge, ETH Zurich, UCL Londra, Université PSL Paris, EPFL – École polytechnique fédérale de Lausanne, Universitatea din Edinburgh, Universitatea Tehnică din München și Universitatea din Manchester.

Topul celor mai bune universități din România

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se află în intervalul 781-790. Universitatea din București ocupă poziția 801-850. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași se situează între 1201-1400, la fel ca și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din București. Universitatea Lucian Blaga din Sibiu se află în intervalul 1401+, iar Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea din Craiova și Universitatea din Oradea sunt de asemenea clasificate în intervalul 1401+. Pentru a consulta topul complet al universităților, accesează sursa originală.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *