Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Transgaz a încheiat 110 contracte de racordare cu UAT-uri și 26 de contracte cu diferiți consumatori industriali

Transgaz a încheiat 110 contracte de racordare cu UAT-uri și 26 de contracte cu diferiți consumatori industriali

TRANSGAZ

Compania Transgaz a finalizat semnarea a 110 contracte de racordare cu Unitățile Administrativ-Teritoriale (UAT-uri) din diverse județe și 26 de contracte cu diferiți consumatori industriali, conform prevederilor Legii 123/2012.

Necesarul total de gaze naturale pentru cele 110 UAT-uri, conform cererilor și contractelor încheiate, se ridică la 426.276 Smc/h, echivalentul a 3,683 miliarde Smc/an.

Pentru cele 26 de companii, necesarul total de gaze naturale este de 924.405,00 Smc/h, corespunzător unui debit anual de 7,98 miliarde Smc/an.

Conform estimărilor Transgaz, consumul total preconizat este de 11,663 miliarde Smc/an.

Ion Sterian, directorul general al Transgaz, a declarat că consumul de gaze al României se va dubla în următorii patru-cinci ani, datorită trecerii marilor termocentrale de la cărbune la gaz și extinderii rețelei către noi localități.

Ion Sterian a subliniat că România va avea nevoie de 4-5 miliarde metri cubi de gaze anual în plus față de producția din Marea Neagră, provenind din importuri din Azerbaidjan și terminalele de LNG din Grecia și Turcia.

Se estimează că consumul de gaze al României va crește la aproximativ 20 miliarde metri cubi anual, inclusiv consumul marilor consumatori precum Alro și Azomureș.

Ion Sterian a subliniat că România va deveni un hub important pentru gazele naturale în Europa Centrală și de Est până în anii 2027.

Transgaz ar putea intra cu 10% în acționariatul terminalului plutitor de LNG de la Alexandropoulis

Transgaz a exprimat intenția de a deveni acționar în compania Gastrade, care operează terminalul de LNG din Alexandropoulis, conform unor surse din presa greacă.

Ion Sterian a fost un susținător activ al proiectelor de transport alternativ de gaze și a promovat Coridorul Vertical pentru transportul gazelor din sud spre nord.

Coridorul Vertical implică mai multe state europene și are sprijinul SUA și UE pentru a asigura desfacerea LNG-ului în regiune.

Coridorul Vertical va contribui la securitatea energetică a Europei Centrale și de Est și va permite României să devină un pol de dezvoltare economică în Europa.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *