Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Economie > Tranzacția anului în România: Gigantul din țara noastră preluat de un grup polonez

Tranzacția anului în România: Gigantul din țara noastră preluat de un grup polonez

Consiliul Concurenţei a anunţat că a aprobat tranzacția prin care Radu Trandafir, Marcela Trandafir, Ioana Ioniţescu și grupul de retail polonez Żabka Polska sp. z o.o. intenționează să preia DRIM Daniel Distribuţie FMCG S.R.L. și RetailCo.

În urma operațiunii, Żabka Polska sp. z o.o. va achiziționa un pachet de părți sociale al DRIM Daniel Distribuţie FMCG S.R.L., prin intermediul Castle Romanian Holdco S.R.L., o companie formată special pentru această tranzacție.

DRIM FMCG, anterior deținută de Radu Trandafir, Marcela Trandafir și Ioana Ioniţescu, va fi preluată de grupul polonez. De asemenea, se va înființa o nouă companie, RetailCo, pentru activități pe piața bunurilor de larg consum.

Żabka Polska sp. z o.o. este cunoscută pentru rețeaua sa de magazine de proximitate în Polonia. În timp ce DRIM FMCG este o companie de distribuție angro a bunurilor de larg consum din România, acoperind necesarul pentru benzinării la nivel național.

Consiliul Concurenţei a concluzionat că tranzacția nu afectează concurența pe piața românească și nu ridică îndoieli semnificative privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor confidențiale.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *