Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Ucigașul basarabean eliberat după 10 asasinate, nașul lui Sandu Geamănu

Ucigașul basarabean eliberat după 10 asasinate, nașul lui Sandu Geamănu

Asasinul basarabean Iurie Radulov, condamnat pentru 10 crime la comandă și 11 tentative de omor, a fost eliberat în urma amnistiei hotărâte de președinția Republicii Moldova, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la declararea independenței Basarabiei.

Radulov a petrecut ani buni și în București, unde a avut un rol important în crearea uneia dintre cele mai sângeroase grupări criminale românești.

Nașul lui Sandu Geamănu

Iurie Radulov a devenit cunoscut în lumea interlopă din România anilor ’90 prin intermediul lui Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu. Românul se afișa des cu basarabeanul, care, în cele din urmă, i-a devenit naș de cununie cu prima lui soție, Izabela.

Pentru că interlopii români știau că Radulov este un criminal deosebit de serios, se temeau de el și evitau conflictele de orice natură. Din relatările celor care l-au întâlnit pe basarabean în acea perioadă, Iuri – așa cum era cunoscut de toată lumea – vorbea puțin, iar în privirea lui „era ceva neomenesc”, care îl făcea să pară „altfel” decât restul infractorilor din jurul său.

Activitatea infracțională

În Republica Moldova, Radulov avea o grupare specializată în asasinate la comandă, care s-a aflat în spatele unui lung șir de crime oribile. Potrivit sursei citate, Radulov ar fi comis prima crimă la comandă la sfârșitul anului 1998, când, împreună cu oamenii săi, l-a lichidat cu mitraliera pe șeful securității autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene, Iuri Vislouh.

Amnistia și eliberarea

La data de 16 noiembrie 2023, Iuri Radulov a fost amnistiat și lăsat să plece acasă, după ce a fost condamnat pentru multiple infracțiuni și a petrecut ani în închisoare.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *