Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Un expert dezvăluie secretul longevității: Dieta pentru a ajunge la vârsta de 100 de ani

Un expert dezvăluie secretul longevității: Dieta pentru a ajunge la vârsta de 100 de ani

Valter Longo, un expert în longevitate cu peste 35 de ani de experiență, dezvăluie dieta pe care o consideră ideală pentru o viață lungă și sănătoasă. În 1989, Longo a început oficial să cerceteze ce este necesar pentru a ajunge la vârsta de 100 de ani și chiar mai mult. În prezent, el este directorul Laboratorului de longevitate și cancer din cadrul Institutului IFOM de oncologie moleculară din Milano, Italia. Longo este, de asemenea, directorul Institutului de Longevitate al Școlii de Gerontologie Leonard Davis de la Universitatea California de Sud-Los Angeles. Italia este locul perfect pentru munca lui Longo, deoarece aici se află mai multe zone în care oamenii trăiesc mai mult decât majoritatea.

Una dintre cele mai importante concluzii ale lui Longo din studiile sale este că “dieta este de departe cea mai importantă”. Longo recomandă dieta longevității, inspirată din dieta mediteraneană și dieta Okinawa. Principiile cheie ale acestei diete sunt:

  • Predominant vegană: bazată pe legume, fructe cu coajă lemnoasă, cereale integrale și leguminoase
  • Consum moderat de fructe: cantități mici de fructe, dar accent pe legume
  • Pește de 3-4 ori pe săptămână: sursă importantă de proteine și acizi grași Omega-3
  • Limitarea proteinelor animale: carne roșie și albă ocazional, lactate și ouă în cantități mici
  • Evitarea “celor 5 P problematici”: cartofi, paste, pizza, proteine (carne roșie și albă), pâine.

“Cred că sunt ingrediente foarte bune, dar devin problematice pentru că oamenii mănâncă pur și simplu tone de ele și devin zahăr foarte repede, aproape la fel de repede ca zahărul pur”, spune el.

Pe lângă o alimentație sănătoasă, Longo recomandă și postul intermitent. El sugerează post zilnic de 12 ore: o fereastră alimentară de 8-12 ore (de exemplu, 8.00 – 20.00). El recomandă și dieta care imită postul: 5 zile pe lună, o dietă bogată în grăsimi nesaturate și săracă în calorii, proteine și carbohidrați.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *