Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Un medic sirian din anturajul lui Omar Hayssam, declarat indezirabil de SRI. Arabul ar fi susținător al ISIS

Un medic sirian din anturajul lui Omar Hayssam, declarat indezirabil de SRI. Arabul ar fi susținător al ISIS

Un medic sirian care ar fi făcut parte din cercul de prieteni ai teroristului Omar Hayssam a fost declarat indezirabil de SRI, după ce ofițerii de informații au stabilit că este un susținător al sângeroasei grupări Stat Islamic. Acesta a pierdut deja cetățenia română și încearcă să scape de execuția care îl așteaptă în cazul în care va ajunge în țara lui natală.

Temuta grupare teroristă care a făcut prăpăd în Orientul Mijlociu după ce, pe criterii religioase, a ucis mii de oameni, a făcut comerț cu sclavi și a distrus situri culturale de o valoare inestimabilă, mai are încă susținători pe teritoriul României.

Un exemplu este Almostafa Almashhor Abdulhakim, în vârstă de 65 de ani. Potrivit unor surse judiciare, bărbatul a venit în România în urmă cu 43 de ani, când ar fi urmat cursurile unei facultăți de medicină. Ulterior, el ar fi devenit un apropiat al lui Omar Hayssam, în sensul că există informații cu privire la faptul că ar fi făcut parte din cercul de prieteni ai teroristului care, în martie 2005, a coordonat răpirea, în Irak, a trei jurnaliști români.

De altfel, sursele citate au afirmat că cei doi și-au luat cetățenia română aproximativ în același timp, în condițiile în care Omar a devenit cetățean român la data de 26 octombrie 1993, iar medicul a primit cetățenia o lună și jumătate mai târziu, la 6 decembrie.

Ce făcea la București, medicul Mustafa

Sursele au dezvăluit că, în tinerețe, medicul se numea, de fapt, Mustafa Abdelhakim Machhour, însă, ulterior, și-a schimbat numele după ce a adăugat în fața numelor sale articolul hotărât „al”, după modelul teroriștilor musulmani. Astfel, Mustafa Abdelhakim Machhour a devenit Almostafa Almashhor Abdulhakim.

În timpul războiului din Siria și Irak, când teroriștii ISIS au reușit să cucerească teritorii vaste și îi îndemnau pe musulmanii din Europa să-i atace și să-i ucidă pe „necredincioși”, medicul s-a radicalizat din ce în ce mai mult și s-a apucat să facă, în mediul online, propagandă jihadistă.

Depistat de ofițerii Serviciului Român de Informații, bărbatul a fost declarat indezirabil și i-a fost retrasă cetățenia română, urmând să fie îndepărtat de pe teritoriul țării noastre, cu destinația Siria.

Abdulhakim a făcut apel în instanță pentru a fi tolerat în continuare pe teritoriul României, în condițiile în care soția lui ar avea unele probleme de sănătate, iar odată ajuns în Siria va fi condamnat la moarte și executat, pentru activități de natură teroristă. Acesta ar fi arătat că locuiește în București, într-un apartament de bloc și se întreține din pensia pe care statul român i-o dă pentru anii în care a profesat ca medic generalist.

Articole conexe:

  • EXCLUSIV | Teroristul Omar Hayssam stă încuiat în infirmeria pușcăriei, împreună cu bolnavii în fază terminală. Ce a pățit celebrul deținut
  • Teroristul Omar Hayssam cere statului să-i șteargă datoriile de 20 de milioane de euro și să-i dea drumul din penitenciar. Sirianul are de executat 24 de ani de închisoare
  • Cât cere ANAF pe apartamentul cu 4 camere al lui Omar Hayssam | FOTO cu locuința din centrul Capitalei

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *