Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Un nou butoi cu pulbere s-ar putea reaprinde în Asia: Militarii indieni sunt pregătiți să intre în Pakistan

Un nou butoi cu pulbere s-ar putea reaprinde în Asia: Militarii indieni sunt pregătiți să intre în Pakistan

Ministrul apărării din India, Rajnath Singh, a declarat că guvernul indian este pregătit să intre în Pakistan pentru a-i învinge pe teroriștii care fug peste graniță după ce comit acte teroriste în India. Acest lucru face parte din strategia Indiei de a pune capăt terorismului transfrontalier.

Într-un interviu acordat portalului de știri CNN News18, Singh a subliniat că vor urmări teroriștii și pe teritoriul pakistanez pentru a-i înfrânge. Această acțiune vine în contextul unei investigații care arată că India ar fi ucis aproximativ 20 de persoane în Pakistan începând din 2020, ca parte a eforturilor de combatere a teroriștilor care găsesc adăpost în străinătate.

Reacția Pakistanului nu a întârziat să apară, condamnând declarațiile provocatoare ale Indiei. Pakistanul a catalogat afirmațiile Indiei drept recunoaștere a vinovăției și a cerut comunității internaționale să sancționeze India pentru acțiunile sale.

Relațiile dintre cele două puteri nucleare au fost tensionate în ultimii ani, escaladarea cea mai mare având loc în 2019, când India a bombardat o tabără a unei grupări teroriste pakistaneze, iar aceasta a revendicat un atac în Cașmirul administrat de India, soldat cu moartea a 42 de ofițeri de poliție.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *