Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Un nou termen în procesul lui Vlad Pascu: posibila schimbare a încadrării juridice

Un nou termen în procesul lui Vlad Pascu: posibila schimbare a încadrării juridice

Cel de-al treilea termen în procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia au murit doi tineri, are loc joi la Judecătoria Mangalia. Familiile victimelor solicită schimbarea încadrării juridice, iar instanța ar putea analiza această solicitare.

Judecătoria Mangalia a anunțat că procesul va fi reluat joi, de la ora 10.00. O cerere de schimbare a încadrării juridice a fost depusă la termenul precedent și ar putea fi analizată în această ședință.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în octombrie pentru mai multe acuzații, printre care ucidere din culpă și conducerea sub influența substanțelor psihoactive. La termenul din 14 martie, a fost admisă solicitarea lui Pascu de judecare în procedură simplificată, cu o reducere a pedepsei.

Primul termen a avut loc pe 22 februarie, la Judecătoria Mangalia, dar dosarul a fost amânat pentru că Pascu avea și un termen la Tribunalul Constanța. La reluarea procesului, judecătoarea a constatat lipsa apărării lui Pascu și a stabilit un nou termen.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că se fac verificări în cazul judecătoarei desemnate pentru acest dosar. Al doilea termen a avut loc pe 14 martie, iar familia unei victime a exprimat nemulțumirea pentru modul în care este gestionat procesul.

Avocatul familiei a declarat că solicitarea lor de schimbare a încadrării juridice nu a fost dezbătută la acel termen. Familii victimelor au cerut recuzarea judecătoarei, iar Parchetul a solicitat strămutarea dosarului, dar cererile au fost respinse.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *