Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Un pianist român stabilește trei recorduri mondiale Guinness și se pregătește pentru al patrulea

Un pianist român stabilește trei recorduri mondiale Guinness și se pregătește pentru al patrulea

Pianistul orădean Thurzo Zoltan a primit confirmarea celui de-a treilea Record Guinness, stabilit în India, când a susţinut un concert de pian pe cel mai înalt drum auto de pe planetă, Umling La, aflat la 5.798,51 metri altitudine.

În timpul concertului, temperatura era extrem de scăzută, între 0 și -13 grade Celsius, din cauza vântului puternic.

Zoltan a reușit să își depășească propriul record de înălțime, stabilit pe Everest, la 5.325,77 metri, cu recordul intitulat “Highest altitude grand piano performance”.

Pe lângă aceste recorduri, pianistul a mai stabilit și alte două recorduri pentru concertul la cea mai mare altitudine pe Muntele Everest și cel mai lung concert-maraton din lume, de 130 de ore.

Thurzo Zoltan se pregătește acum pentru a patra încercare de record mondial Guinness, programată pentru 23 octombrie, dedicată mamei sale, la prima comemorare a morții ei.

Scopul său este înființarea unui Muzeu al Muzicii în orașul său natal, Oradea, pentru a păstra patrimoniul muzical al familiei sale, muzicieni de trei generații.

Pianistul speră că prin aceste performanțe Guinness va atrage atenția lumii pentru a-și realiza visul și a ajuta Fundația ‘Music Museum’ să cumpere clădirea de 500.000 de euro pentru muzeu.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *