Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Un tânăr din Iași a luat Bacalaureatul cu 9,38 din închisoare. Ce facultate vrea să facă mai departe

Un tânăr din Iași a luat Bacalaureatul cu 9,38 din închisoare. Ce facultate vrea să facă mai departe

Un tânăr de 19 ani din Iași a reușit să obțină media 9,38 la Bacalaureat, deși se află în penitenciar. Acesta este deținut în Centrul de Detenție Tichilești de la Brăila și are cea mai mare medie dintre toți elevii unui liceu din oraș, arată .

El a fost condamnat pentru un viol pe care l-a comis acum patru ani. Pentru că a vrut să susțină examenul de Bacalaureat, el a decis să se înscrie la Colegiul Tehnic Costin Nenițescu.

Tânărul povestește că nu a fost deloc simplu să își găsească motivația pentru a învăța pentru acest examen, dar că, până la urmă, a reușit.

Mai mult, el a obținut și nota maximă la Matematică, 9,40 la Limba și Literatura Română și 8,75 la Fizică.

„Foarte riguros, foarte logic, educat, cu bun simț, dornic să învețe, căruia nu era nevoie să îi explici de două ori același lucru, era foarte receptiv, ghinionul a făcut – sau teribilismul vârstei a făcut să ajungă aici”, spune Anişoara Tacciu, profesor de matematică la Centrul de Detentie Tichileşti Brăila.

Ce vrea să facă după Bacalaureat

Tânărul spune că a trecut prin foarte multe în interacțiunea sa cu sistemul judiciar din România. Având în vedere că urmează să fie eliberat condiționat în noiembrie, acesta ar dori să meargă la Facultatea de Drept.

„Cumva am experimentat toate părțile sistemului juridic românesc și poate că am simțit că este nevoie de o atingere fresh, de o generație nouă. Sper să aduc o schimbare, mai multe schimbări”, spune el.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *