Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Universitatea Transilvania a urcat trei locuri în ierarhia universităților românești

Universitatea Transilvania a urcat trei locuri în ierarhia universităților românești

Universitatea Transilvania din Braşov a înregistrat o creștere de trei poziții în clasamentul universităților din România prezent în topul QS World University Rankings 2025 față de anul precedent. Astfel, instituția a intrat în grupul select al celor mai bune 500 de universități europene incluse în acest clasament. Conducerea universității a anunțat această evoluție joi.

Alături de UniTBV, în QS World University Rankings 2025 se regăsesc alte 12 universități din România. Parametrii luați în considerare pentru alcătuirea acestui top au inclus reputația academică, recunoașterea în rândul angajatorilor, raportul dintre studenți și cadre didactice, numărul de citări ale lucrărilor științifice, capacitatea de a atrage studenți internaționali și prezența cadrelor didactice străine.

De asemenea, în clasament sunt evaluate și aspecte precum sustenabilitatea, rata de angajare a absolvenților și implicarea în rețele internaționale de cercetare. În total, 1.500 de universități din întreaga lume au fost evaluate în cadrul QS World University Rankings 2025, primele poziții fiind ocupate de Massachusetts Institute of Technology (SUA), Imperial College London (Marea Britanie) și University of Oxford (Marea Britanie).

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *