Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Veneția devine primul oraș din lume care interzice accesul turiștilor fără programare în zilele aglomerate

Veneția devine primul oraș din lume care interzice accesul turiștilor fără programare în zilele aglomerate

Începând cu luna aprilie, turiștii care intenționează să viziteze Veneția în zilele aglomerate vor fi obligați să se înregistreze online pentru a se evita supraaglomerarea. În zilele sale cele mai aglomerate, Veneția se umple de turiști care înfundă străzile înguste ale orașului, lasă în urmă mormane de gunoi și deseori îi frustrează pe localnici.

Începând cu 25 aprilie și în special în preajma sărbătorilor naționale și în weekenduri până la mijlocul lunii iulie, turiștii vor trebui să plătească 5 euro pentru a intra în centrul Veneției. Toți vizitatorii vor trebui să își înregistreze prezența în oraș completând un formular online.

Simone Venturini, oficialul orașului responsabil cu turismul, a declarat despre noile măsuri: „Vom fi primul oraș din lume care știe exact câți turiști vor veni la Veneția în acea zi – dacă sunt scutiți sau plătitori, trebuie să se înregistreze”

După înregistrare, vizitatorii vor primi un cod QR valabil de la 8.30 la 16.00, pe care li se va cere să-l arate la intrarea în oraș. Vor fi controale la fața locului în tot orașul. Cei care ajung fără cod QR pot achiziționa unul în ultimul moment.

Primarul Luigi Brugnaro a subliniat că noile reguli nu sunt pentru a face bani, ci pentru a gestiona mai bine numărul de turiști și a descuraja turismul de masă. Vizitatorii care stau peste noapte, călătoresc pentru muncă, vizitează rudele sau studiază sunt scutiți de taxă. Nu există limită pentru numărul de vizitatori permis.

Ocazional, Veneția a fost atât de aglomerată încât a fost necesar să se limiteze unele străzi la circulația pietonală cu sens unic.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *