Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Viceprimarul Capitalei discută despre rectificarea bugetară pentru Linia 5: Facturile restante sunt de 15 milioane lei

Viceprimarul Capitalei discută despre rectificarea bugetară pentru Linia 5: Facturile restante sunt de 15 milioane lei

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei și consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB), a declarat că în curând va avea loc o ședință a CGMB pentru o rectificare bugetară necesară deblocării șantierului Liniei 5.

“Va fi convocată o ședință de Consiliu cu o rectificare, în care se va cuprinde suma respectivă, pentru a acoperi facturile restante. Am discutat cu primarul general, i-am transmis că grupul PNL și-a luat angajamentul că va susține toate proiectele bune pentru bucureșteni. Linia 5 este un proiect început de mine în actualul mandat”, a declarat Stelian Bujduveanu.

Viceprimarul Capitalei subliniază că ședința de rectificare bugetară trebuie convocată de primarul general.

“Rectificarea bugetară trebuie convocată de primar. Estimat, este vorba de 15 milioane de lei facturi emise, astăzi. Dar vor urma și alte facturi pe parcurs. Mi-e greu să cred că un grup politic se va opune la un proiect atât de important cum este Linia 5”, a mai adăugat Stelian Bujduveanu.

“Lucrările la linia 5 s-au blocat pentru că Primăria Generală nu a mai făcut plățile necesare”, a explicat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Lucrările de reabilitare a Liniei 5 de tramvai au început în februarie 2024, cu termenul de finalizare în martie 2025. Proiectul implică înlocuirea șinelor vechi cu unele noi pe o distanță de 4,25 kilometri între Podul Băneasa și Bd. Ștefan cel Mare.

Principalele lucrări incluse în proiect:

  • Lucrări la calea de rulare;
  • Realizarea a 15 peroane noi;
  • Lucrări la rețeaua de contact;
  • Modernizarea substației electrice de tracțiune Nordului;
  • Lucrări la sistemul de iluminat public;
  • Relocarea semaforizării de pe B-dul Barbu Văcărescu și Strada Alexandru Șerbănescu;
  • Lucrări la rețelele edilitare.

Concluzie:

Rectificarea bugetară propusă de viceprimarul Capitalei este crucială pentru deblocarea lucrărilor la Linia 5, un proiect de mare importanță pentru București. Este necesară implicarea tuturor părților implicate pentru finalizarea cu succes a acestui proiect vital pentru comunitate.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *