Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Victor Ponta clarifică subiectul cenzurii pe social-media: „Cenzura de principiu ar trebui să fie un organism independent, cât mai democratic”

Victor Ponta clarifică subiectul cenzurii pe social-media: „Cenzura de principiu ar trebui să fie un organism independent, cât mai democratic”

Victor Ponta discută despre cenzura pe social-media în contextul popularității AUR pe TikTok

Victor Ponta a abordat problema cenzurii pe platforma TikTok în cadrul unei emisiuni conduse de Marius Tucă. Fostul ministru susține libertatea de exprimare și consideră că cenzura ar trebui aplicată doar în situațiile de incitare la violență.

Un sondaj recent a relevat că mulți tineri susțin partidul AUR, care a câștigat popularitate în rândul acestei categorii de public prin intermediul TikTok. Ponta a subliniat că reglementarea conținutului de pe social-media nu intră în responsabilitatea ANCOM.

„Nu e treaba ANCOM-ului chestia asta. Aici e vorba de cenzură. Cenzura de principiu ar trebui să fie un organism independent, cât mai democratic”, a menționat Ponta.

Victor Ponta: Cenzura pe social-media ar trebui să se concentreze pe prevenirea instigării la violență

Victor Ponta consideră că cenzura pe internet ar trebui să se axeze exclusiv pe postările care încurajează violența. El a subliniat că cenzura pe social-media ar trebui utilizată în context electoral.

„Pentru că te ești bun la fotbal și eu sunt bun, am decis să închidem fotbalul, să-l declarăm că e periculos”, a exemplificat Ponta.

Victor Ponta a evidențiat schimbările în mentalitatea societății contemporane, subliniind lipsa valorilor și prevalența diviziunilor. El a criticat ipocrizia din discursul politic și a subliniat necesitatea unei abordări mai echilibrate în ceea ce privește cenzura pe social-media.

Emisiunea menționată poate fi urmărită pe diverse platforme online, precum și canalele de socializare asociate.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *