Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Victor Ponta dezvăluie datoriile făcute de România în ultimii 10 ani: „100 de miliarde de euro în plus la datorie, dublu decât s-a făcut în 25 de ani”

Victor Ponta dezvăluie datoriile făcute de România în ultimii 10 ani: „100 de miliarde de euro în plus la datorie, dublu decât s-a făcut în 25 de ani”

Victor Ponta, fostul prim-ministru al României, a analizat evoluția economică a țării noastre în ultimul deceniu, evidențiind creșterea alarmantă a datoriei publice, care a atins suma de 110 miliarde de euro.

Fostul premier a subliniat că în decursul ultimilor 10 ani, datoria României s-a dublat, ajungând la un nivel record de 110 miliarde de euro.

Victor Ponta a criticat lipsa de proiecte majore derulate de instituțiile statului în ultimele două mandate prezidențiale, exemplificând absența unei secții pentru marii arși la Spitalul Universitar, chiar și la un deceniu de la tragedia de la Colectiv.

Politicianul a evidențiat lipsa de acțiune a actualului președinte al României în rezolvarea problemelor reale ale societății românești.

Victor Ponta a atras atenția asupra creșterii semnificative a datoriei publice sub regimul Iohannis, care a ajuns la 110 miliarde de euro, aproape dublu față de totalul acumulat în precedenții 25 de ani.

În plus, Ponta a subliniat că deficitul din anul precedent a fost de 25 de miliarde de euro, evidențiind că o parte semnificativă din împrumuturi sunt direcționate către investiții nejustificate.

Victor Ponta a evidențiat că o parte din banii împrumutați sunt utilizați în mod ineficient, cu doar o mică parte rămânând în țară pentru investiții, restul fiind absorbiți de dobânzi și alte cheltuieli.

În concluzie, Victor Ponta a subliniat necesitatea unei gestionări mai responsabile a resurselor financiare și a criticat lipsa de acțiune în rezolvarea problemelor structurale ale României.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *