Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Victor Ponta, ironic cu privire la evoluția infrastructurii: „Acum putem să ne dezvoltăm ca să treacă tancurile spre Ucraina”

Victor Ponta, ironic cu privire la evoluția infrastructurii: „Acum putem să ne dezvoltăm ca să treacă tancurile spre Ucraina”

Victor Ponta a discutat la Marius Tucă Show problema infrastructurii din România. Fostul premier a subliniat că în timpul guvernării sale a întâmpinat o serie de piedici în ceea ce privește construirea de autostrăzi. Ponta este de părere că, în ultima vreme, infrastructura a cunoscut o dezvoltare accentuată în contextul războiului din Ucraina.

Victor Ponta, fostul premier al României, a explicat mecanismele ce stau la baza dezvoltării infrastructurii din țara noastră. Ponta a menționat că în ultimii doi ani, au început să existe o serie de inițiative cu privire la construcția de autostrăzi și facilitarea căilor de acces maritime prin portul Constanța. Fostul premier a menționat că aceste progrese au avut drept catalizator războiul din Ucraina.

Deocamdată suntem competitivi geografic și e foarte bine. Repet, experiența mea cu Comarnic – Brașov, că dacă mi se întâmpla doar mie, dar uite că n-a făcut-o nimeni nici până în ziua de azi. În România se făceau banii din studii de fezabilitate, din exproprieri și din procese de contestații. Acum putem să ne dezvoltăm ca să treacă tancurile și camioanele spre Ucraina. Uite portul Constanța, până a început să se modernizeze portul Constanța, nu ne-au lăsat, să meargă lumea pe la Rotterdam pe la Hamburg. Acum s-au prins, numai Odessa, nu avem pe unde. Acum nu le-au mai făcut dosare lui Ciolacu și Grindeanu. De data aceasta suntem și noi în trenul bun.

Victor Ponta a precizat că una dintre cauzele pentru care în România nu există un plan pentru dezvoltarea infrastructurii este lipsa unei strategii pe termen lung.

Ce s-a făcut bun în ultimii 2 ani de când ni s-a dat voie, că înainte, când am vrut să fac Comarnic – Brașov, mi-a făcut Kovesi dosar. Acuma s-a dat voie și bravo lor că fac șosele, autostrăzi. Sunt mulți turci, vin italieni, român e Umbrărescu. Problema este că noi nu ne gândim totuși pe termen un pic mai lung. Chiar cred că n-avem strategie acuma, sincer, uită-te la Iohannis și zi-mi că e un vizionar, interesat de soarta țării. Chiar și acum gândește pe termen scurt că s-a trezit cu NATO.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *