Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > VIDEO – Israelul efectuează o nouă lovitură majoră în Liban, eliminând un comandant de elită al Hezbollah

VIDEO – Israelul efectuează o nouă lovitură majoră în Liban, eliminând un comandant de elită al Hezbollah

Armata israeliană (IDF) a anunțat că a eliminat un comandant înalt din forța de elită a grupului Hezbollah, numit Radwan, printr-un atac aerian în Liban desfășurat în timpul nopții trecute.

Potrivit IDF, Ali Ahmed Hassin, care deținea un grad echivalent cu cel al unui comandant de brigadă, a fost responsabil pentru atacuri în nordul Israelului, o zonă afectată de repetate atacuri cu rachete și drone în timpul conflictului. IDF a precizat că Hassin a fost implicat în planificarea și executarea atacurilor teroriste împotriva frontului intern israelian în zona Ramim Ridge.

Atacul a avut loc în orașul as-Sultaniyah din sudul Libanului, unde Hassin a fost ucis, iar alți doi agenți Hezbollah sub comanda sa au fost eliminați în aceeași operațiune.

Forța al-Hajj Radwan a Hezbollah este o unitate de forțe speciale de operațiuni cu misiunea principală de a se infiltra pe teritoriul Israelului, concentrându-se în special pe Galileea și nordul Israelului. Acești luptători din forțele speciale au o experiență vastă în raiduri, tactici de unități mici și operațiuni de infiltrare profundă conform Hezbollah.

Atacul din Liban survine într-un context tensionat, după ce avioane de război presupuse a fi israeliene au bombardat ambasada Iranului din Damasc, Siria, provocând moartea unui comandant militar iranian și escaladând tensiunile în conflictul regional. Gardienii Revoluției din Iran au confirmat decesul a șapte consilieri militari iranieni în acest atac, inclusiv a comandantului Mohammad Reza Zahedi din Forța Quds. Iranul a avertizat că își rezervă dreptul la un „răspuns decisiv”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *