Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Violențe extreme în școlile franceze – Un băiat a murit iar o fată de 14 ani este în comă

Violențe extreme în școlile franceze – Un băiat a murit iar o fată de 14 ani este în comă

Există îngrijorări reînnoite cu privire la nivelurile de violență din școlile franceze, după ce doi tineri adolescenți au fost victimele atacurilor, unul dintre ei fatal.

Un băiat de 15 ani pe nume Shamseddin a murit vineri la spital. Vestea a venit la o zi după ce a fost bătut de un grup de tineri lângă școala sa din Viry-Chatillon, în suburbiile din sudul Parisului.

„Această violență extremă devine obișnuită”, a spus primarul orașului, Jean-Marie Vilain.

Domnul Vilain a declarat că băiatul se întorcea spre casă după un curs de muzică joi, în jurul orei 16:30, ora locală, când a fost lovit de un grup de tineri. Potrivit martorilor, acesta a fost lovit cu pumnii și cu picioarele de către atacatori, care purtau cagule.

Un adolescent de 17 ani a fost arestat de poliția franceză în cazul crimei Viry-Chatillon, polițiștii fiind în căutarea altor agresori.

Alt incident în Montpellier

Marți, într-un alt incident din orașul Montpellier din sud, o fată de 14 ani pe nume Samara a fost plasată în comă artificială după ce a fost bătută de un grup la scurt timp după ce a părăsit școala.

Trei adolescenți au fost arestați și au recunoscut că au participat la atac. Mama fetei a declarat că Samara a fost agresată de o altă fată de la școală pentru că a refuzat să respecte codurile vestimentare islamice.

„Fiica mea se îmbracă ca o europeană. În fiecare zi erau insulte. Era insuportabil fizic și psihologic”

Procuratura nu a menționat nicio legătură religioasă în raportul său inițial privind atacul, spunând că fundalul a fost o ceartă în legătură cu fotografiile distribuite pe Snapchat.

Atacurile au sporit îngrijorările cu privire la violența în școli, pe un fundal de bande, hărțuire cibernetică și presiune pentru a se conforma regulilor islamice.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că școlile trebuie să fie protejate de violența dezinhibată în rândul adolescenților.

Marine Le Pen a criticat guvernul pentru lipsa de acțiune împotriva violenței, iar primarul din Viry-Chatillon a subliniat importanța educării copiilor cu privire la bine și rău.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *