Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Vizită istorică a unui reprezentant de rang înalt al Vaticanului în Vietnam

Vizită istorică a unui reprezentant de rang înalt al Vaticanului în Vietnam

Ministrul de Externe al Vaticanului, Paul Richard Gallagher, a demarat o vizită fără precedent în Vietnam începând de marți, într-o mișcare menită să apropie cele două părți, în ciuda diferențelor ideologice, conform Mediafax.

Vizita lui Gallagher, prima de acest gen a unui oficial al Vaticanului în Vietnam, ar putea deschide calea pentru alte întâlniri la nivel înalt, inclusiv una cu Papa Francisc, care se pare că are în plan o călătorie în Indonezia. Deși nu s-a stabilit încă o dată precisă pentru această vizită, experții se așteaptă ca aceasta să includă și alte destinații din Asia de Sud-Est, printre care și Vietnam, în funcție de starea de sănătate a Suveranului Pontif, conform Reuters.

Gallagher a exprimat în ianuarie interesul Papei Francisc de a vizita Vietnamul.

Ministerul de Externe de la Hanoi a confirmat că Gallagher va avea întrevederi marți după-amiază cu omologul său vietnamez, Bui Thanh Son. Surse din Vietnam au indicat că Gallagher va avea întâlniri și cu prim-ministrul Pham Minh Chinh, urmând să susțină slujbe religioase la catedralele din Hanoi, Hue și Ho Chi Minh City, centrul economic al sudului Vietnamului.

În această țară cu o populație de aproximativ 100 de milioane de locuitori, se estimează că trăiesc în jur de 7 milioane de catolici.

Relațiile dintre Vatican și Vietnam au fost întrerupte după preluarea puterii de către Partidul Comunist la sfârșitul războiului din Vietnam, în 1975. La acea vreme, autoritățile considerau că Biserica Catolică din Vietnam era prea apropiată de fostul colonizator francez din punct de vedere istoric.

Guvernul vietnamez impune anumite restricții asupra activităților catolice, inclusiv limitări privind numărul de parohii, conform UCA, o agenție de presă catolică independentă din Asia.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *