Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Vlad Botoș, europarlamentar USR – Uniunea Europeană și sănătatea noastră

Vlad Botoș, europarlamentar USR – Uniunea Europeană și sănătatea noastră

Vlad Botoș, europarlamentar USR, membru al Grupului Renew Europe în Parlamentul European, examinează impactul apartenenței României la Uniunea Europeană asupra sectorului sănătății, evidențiind beneficiile potențiale pentru pacienți și cetățenii români.

În contextul politicilor europene, Botoș subliniază importanța unei abordări unitare și a unei echipe coezive de europarlamentari pentru a maximiza beneficiile resimțite de populație.

Referindu-se la domeniul sănătății, europarlamentarul evidențiază potențialul existent pentru implementarea de politici și programe europene menite să sprijine direct cetățenii români. Deși Uniunea Europeană oferă servicii medicale de calitate superioară, există încă o proporție semnificativă de cetățeni, inclusiv români, care nu beneficiază de aceste servicii.

Un studiu recent despre cancer relevă discrepanțe semnificative între șansele de supraviețuire ale femeilor din România și cele din alte state europene, subliniind necesitatea unor măsuri urgente în acest sens.

Botoș subliniază că, deși sănătatea nu intră direct în competența Uniunii Europene, o abordare strategică și o cooperare eficientă între statele membre pot aduce soluții tangibile. Colaborarea cu autoritățile europene pentru accesul la medicamente inovatoare și implementarea unei politici de sănătate comune la nivel european sunt considerate prioritare.

Printre sugestiile europarlamentarului pentru o politică de sănătate eficientă se numără definirea unui set de servicii esențiale de asistență medicală, promovarea inițiativelor privind bolile cronice și asigurarea accesului la tehnologii de screening în toate regiunile UE.

Pentru a reprezenta interesele românilor la nivel european, Botoș subliniază necesitatea unei delegații puternice în Parlamentul European, capabilă să negocieze și să acționeze în interesul cetățenilor.

În contextul alegerilor pentru noul Parlament European, se evidențiază importanța participării la vot pentru contracararea influenței grupărilor politice extremiste.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *