Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Volkswagen se confruntă cu provocări majore pe piața auto chineză a vehiculelor electrice

Volkswagen se confruntă cu provocări majore pe piața auto chineză a vehiculelor electrice

Volkswagen vrea să evite stabilirea unor obiective ”utopice” pentru cota sa de piaţă în China, a declarat vineri CEO-ul său pentru ziarul german FAZ. Orice cota de piață peste 10% este considerată ”foarte respectabilă” în contextul concurenței intense, conform Reuters.

Directorul general Oliver Blume a recunoscut că producătorul auto german nu poate concura în fruntea pieței vehiculelor electrice din China în prezent. Cu toate acestea, el a menționat că lansarea de noi modele în următorii ani va îmbunătăți poziția companiei.

Blume a subliniat că Volkswagen ar trebui să-și ajusteze așteptările. Atinsul unei cote de piață cu două cifre pe termen lung pe piața chineză în creștere rapidă este deja un obiectiv semnificativ, conform declarațiilor sale pentru FAZ.

Cota de piață globală a Volkswagen în China a înregistrat o scădere la 14% anul trecut, față de 18% în 2018, pe fondul creșterii producătorilor autohtoni de vehicule electrice și a reducerii vânzărilor de mașini cu motoare cu ardere internă.

Șeful Volkswagen pentru China, Ralf Brandstaetter, a subliniat intenția companiei de a rămâne unul dintre principalii producători auto internaționali din China. Cu toate acestea, directorul financiar Arno Antlitz a avertizat că Volkswagen ar putea pierde cotă pe piața vehiculelor electrice până la lansarea noilor modele.

Producătorul german de automobile se concentrează pe extinderea gamei de produse în China pentru a atrage clienți, în special din segmentul de vehicule electrice de nivel entry-level și mediu, oferind produse competitive comparativ cu rivalii chinezi.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *