Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Zece persoane muşcate de căpuşe au ajuns la Urgenţe în Buzău

Zece persoane muşcate de căpuşe au ajuns la Urgenţe în Buzău

Zece persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) în prima săptămână a lunii aprilie după ce au fost muşcate de căpuşe, pe fondul temperaturilor ridicate.

Specialiştii SJU recomandă persoanelor muşcate de căpuşe să se adreseze unui medic de specialitate în primele 24 de ore pentru a beneficia de tratament profilactic.

“Temperaturile ridicate din această perioadă au favorizat apariţia căpuşelor. De la începutul lunii aprilie şi până în prezent, la camera de garda a UPU – SMURD s-au înregistrat 10 cazuri de persoane muşcate de căpuşe. Medicii recomandă ca pacienţii muşcaţi de căpuşă să nu se trateze acasă, ci să se adreseze unui cabinet specializat”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al SJU, Adriana Bunilă.

Medicii se aşteaptă la o creştere a numărului cazurilor de persoane muşcate de căpuşe în următoarea perioadă pe fondul temperaturilor ridicate şi al fluxului de turişti care se vor îndrepta pe timpul vacanţelor în zonele împădurite sau preponderent acoperite cu verdeaţă.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *