Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Zelenski solicită un nou sistem de apărare antiaeriană în urma atacurilor rusești din Ucraina

Zelenski solicită un nou sistem de apărare antiaeriană în urma atacurilor rusești din Ucraina

După ce mai mulți salvatori ucraineni au fost uciși într-un atac al Rusiei la Harkov, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat ezitarea Occidentului în a furniza ajutor militar țării sale, considerând-o complet inacceptabilă. El a subliniat importanța unui nou sistem de apărare antiaeriană pentru a schimba situația actuală.

Ucraina solicită mai multe sisteme de apărare antiaeriană, inclusiv sistemul american Patriot, pentru a-și proteja orașele de atacurile rusești zilnice. Zelenski a subliniat necesitatea urgentă a unei apărări antiaeriene mai puternice pentru Harkov, Sumî și alte regiuni din sudul țării.

În urma atacului din Harkov, un civil a fost ucis într-un atac cu drone, iar trei salvatori au murit într-un al doilea atac aerian rusesc. Zelenski a condamnat aceste acțiuni și a cerut diplomaților ucraineni să intensifice eforturile pentru obținerea de sisteme de apărare antiaeriană în străinătate.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *