Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Zelenski: Ucraina cere 128 de avioane F-16 pentru a face față Rusiei

Zelenski: Ucraina cere 128 de avioane F-16 pentru a face față Rusiei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a exprimat recunoștința față de SUA și aliați pentru noile sisteme Patriot, dar a subliniat că acestea nu sunt suficiente, fapt demonstrat de recentul atac al Rusiei asupra Kievului, oraș considerat anterior protejat. Zelenski a evidențiat nevoia de a adopta măsuri mai ample în domeniul apărării antiaeriene, având în vedere utilizarea de către ruși a armamentului nou. El a subliniat importanța achiziționării a cel puțin 128 de avioane de luptă F-16 pentru a contracara Rusia eficient în spațiul aerian.

În cadrul unui eveniment la Washington, mai multe state, inclusiv România, au semnat un angajament de sprijin pentru Ucraina în acest sens. Zelenski a subliniat că până când nu vor avea cele 128 de avioane, Ucraina nu va putea concura cu Rusia în aer. El a atras atenția că o posibilă retragere a SUA din NATO ar avea consecințe grave pentru țările aliate, precum Polonia și statele baltice.

În ceea ce privește revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, Zelenski a exprimat îngrijorarea că o posibilă retragere a SUA din NATO ar afecta grav echilibrul geopolitic. El a subliniat importanța menținerii SUA în cadrul Alianței Nord-Atlantice pentru stabilitatea și securitatea internațională.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *